[O1] Grzeje się przy włączonej klimatyzacji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peter29
    Classic
    • 2015
    • 4

Panowie dzięki za spota

Z racji tego, że się wygadałem na spocie to oficjalne info:

Na sprzedaż idzie moja nawigacja Pioneer. W zestawie będzie jednostka centralna, antena do GPS, wiązka instalacyjna Quadlock, interfejs CAN do obsługi multifunkcji, mikrofon do bluetootha, separator antenowy Fakra/DIN, karta pamięci pozwalająca uruchomić tryb TestMode i dla zdecydowanej osoby ramka akcesoryjna do OII przed FL pod Climatronic oraz w/w radio.

Gdyby ktoś był zainteresowany to pisać na PW zanim ogłoszenie trafi na giełdę i allegro. Oczywiście pomogę w montażu :szeroki_usmiech
  • BlacK_RM
    Classic
    • 2013
    • 10

Witam! Posiadam Octavię I FL 2003 i mam problem z grzaniem się silnika podczas włączonej klimatyzacji. Podczas niedawnych upałów, jeżdżąc na klimatyzacji (Climatronic) niestety samochód się zagotował stojąc w korku a potem na parkingu temperatura znowu wzrastała powyżej 90 stopni. Co ciekawe przy wyłączonej klimie dzień później stojąc w korku silnik trzymał dzielnie 90 stopni... Kuzyn posiadający Superba mówił że po załączeniu klimatyzacji powinien chodzić wentylator cały czas a u mnie się nic nie dzieje (podczas zwiększania obrotów słychać coś podobnego do huku wentylatora ale po zatrzymaniu się obydwa stały w miejscu)
    Proszę o pomoc
    Pozdrawiam

Komentarz

• richi9
      Rider
      • 2011
      • 427

no a jakże wentyle muszą sie kręcić gdy klima jest włączona gdyż nie będzie klima chłodzić oraz silnik będzie sie przegrzewał z powodu obciążenia.
      więc masz pierwsza usterke do sprawdzenia.

Komentarz

• mobi65
        Rider
        • 2009
        • 291

Re: Grzeje się przy włączonej klimatyzacji

Zamieszczone przez BlacK_RM
        Witam! Posiadam Octavię I FL 2003 i mam problem z grzaniem się silnika podczas włączonej klimatyzacji. Podczas niedawnych upałów, jeżdżąc na klimatyzacji (Climatronic) niestety samochód się zagotował stojąc w korku a potem na parkingu temperatura znowu wzrastała powyżej 90 stopni. Co ciekawe przy wyłączonej klimie dzień później stojąc w korku silnik trzymał dzielnie 90 stopni... Kuzyn posiadający Superba mówił że po załączeniu klimatyzacji powinien chodzić wentylator cały czas a u mnie się nic nie dzieje (podczas zwiększania obrotów słychać coś podobnego do huku wentylatora ale po zatrzymaniu się obydwa stały w miejscu)
        Proszę o pomoc
        Pozdrawiam

kolego czy to nie jest czasem silnik bfq jesli tak to prawdopodobnie bedzie wina termostatu elektrycznego

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8162
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez BlacK_RM
          Kuzyn posiadający Superba mówił że po załączeniu klimatyzacji powinien chodzić wentylator cały czas a u mnie się nic nie dzieje
          dobrze gość mówi.
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...